Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi
Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler;
1-) 4 adet yumurta
2-) 1/2 su bardağı toz şeker
3-) 5 yemek kaşığı un
4-) 1/2 çay bardağı irmik
5-) 1 paket vanilin
6-) 1 paket kabartma tozu
7-) 4 damla limon suyu
Sütlü Şerbet İçin;
1-) 4 su bardağı süt
2-) 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
1-) 1 paket krem şanti
2-) 200 ml. süt
3-) 1 su bardağı hindistan cevizi
Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler;
1-) Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2-) Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.
3-) Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
4-) Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.
5-) Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
6-) Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.
7-) Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
8-) Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder