Kakaolu Islak Kek Tarifi
Kakaolu Islak Kek Tarifi Malzemeler;
1-) 3 adet yumurta
2-) 1 su bardağı toz şeker
3-) 1 su bardağı süt
4-) 1 su bardağı ay çiçek yağı
5-) 2 yemek kaşığı kakao
6-) 1 paket vanilya
7-) 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
8-) 1 paket kabartma tozu
Kek Kalıbı İçin;
1-) 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin;
1-) 1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz sütü arttırabilirsiniz.)
2-) 1,5 yemek kaşığı kakao
3-) 1/2 su bardağı toz şeker
4-) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-) 1 tutam tuz
Not;
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.
Kakaolu Islak Kek Yapılışı;
1-) Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
2-) Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
3-) Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
4-) Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
5-) Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
6-) Karışıma ekleyin.
7-) Son bir kez daha güzelce çırpın.
8-) Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
9-) Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın,
sonrasında sıvı yağı da ilave edin kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın, kaynayınca ocaktan alın.
10-) Fırından çıkan kekin üzerine ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
11-) Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonr üzerine file badem serpiştirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder