Mercimek Çorbası Tarifi

Image result for mercimek çorbası

Mercimek Çorbası Tarifi Mazlemeler;

 1-) 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 2-) 1 adet kuru soğan(iri doğranmış)
 3-) 1 yemek kaşığı un
 4-) 1 adet havuç (iri doğranmış)
 5-) 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış)
 6-) 1 tatlı kaşığı tuz
 7-) 1 çay kaşığı karabiber 
 8-) 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
 9-) 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)

Üzeri için;

 1-) 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 2-) 2 yemek kaşığı tereyağı
 3-) 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Not;
Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur. (40dk ila 1 saat arasında hazır olur)

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı;

 1-) Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun.

 2-) Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.

 3-) Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği  de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın.

 4-) 6 su bardağı suyu da tencereye ilave edin.

 5-) Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.

 6-) Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

 7-) 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın.

 8-) Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.

    Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar