Mercimek Çorbası Tarifi
Mercimek Çorbası Tarifi Mazlemeler;
1-) 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2-) 1 adet kuru soğan(iri doğranmış)
3-) 1 yemek kaşığı un
4-) 1 adet havuç (iri doğranmış)
5-) 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış)
6-) 1 tatlı kaşığı tuz
7-) 1 çay kaşığı karabiber
8-) 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
9-) 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
Üzeri için;
1-) 3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-) 2 yemek kaşığı tereyağı
3-) 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Not;
Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur. (40dk ila 1 saat arasında hazır olur)
Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı;
1-) Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun.
2-) Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin.
3-) Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın.
4-) 6 su bardağı suyu da tencereye ilave edin.
5-) Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin.
6-) Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için; el blenderından geçirin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
7-) 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın.
8-) Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder