Sade Kek Tarifi
Sade Kek Tarifi Malzemeler;
1-) 3 adet yumurta
2-) 1 su bardağı toz şeker
3-) 1 su bardağı süt
4-) 1/2 su bardağı zeytin yağı
5-) 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
6-) 2,5 su bardağı un
7-) 1 paket kabartma tozu
8-) 1 paket vanilya
Not;
Kekin iyi kabarması için aralarda fırın kapağını açmayın. Keki dinlendirdikten sonra dilimleyin. Keki, muffin gibi porsiyonluk kaplarda da pişirebilirsiniz.
Sade Kek Tarifi Yapılışı;
1-) Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
2-) Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
3-) Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
4-) Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
5-) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
6-) Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder