Pankek Tarifi

Image result for pankek

Pankek Tarifi İçin Malzemeler;

 1-) 2 adet yumurta
 2-) 1/2 su bardağı toz şeker
 3-) 2 su bardağı un 
 4-) 1,5 su bardağı süt
 5-) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 6-) 1 paket kabartma tozu
 7-) 1 paket vanilin
 8-) 1 tutam tuz

Pişirmek İçin;

1-) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için;

 1-) 3 yemek kaşığı bal

Not;
Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

Pankek Tarifi Yapılışı;

 1-) Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve  yarım su bardağı şekeri alın

 2-) Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.

 3-) Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.

 4-) 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.

 5-) Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

 6-) İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.

 7-) Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.

 8-) Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

 9-) Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz

    Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar