Pankek Tarifi
Pankek Tarifi İçin Malzemeler;
1-) 2 adet yumurta
2-) 1/2 su bardağı toz şeker
3-) 2 su bardağı un
4-) 1,5 su bardağı süt
5-) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6-) 1 paket kabartma tozu
7-) 1 paket vanilin
8-) 1 tutam tuz
Pişirmek İçin;
1-) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servisi için;
1-) 3 yemek kaşığı bal
Not;
Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.
Pankek Tarifi Yapılışı;
1-) Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın
2-) Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
3-) Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
4-) 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
5-) Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
6-) İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
7-) Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
8-) Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
9-) Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder