Mücver Tarifi
Mücver Tarifi İçin Malzemeler;
1-) 3 adet kabak
2-) 2 adet çırpılmış yumurta
3-) 1 adet havuç
4-) 3 kahve fincanı un
5-) 1 demet taze soğan
6-) 1 demet dereotu
7-) 1 tatlı kaşığı tuz
8-) 1 çay kaşığı karabiber
Not;
Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz. Ayrıca kaşıkla yağlı kağıt üzerine hafif yayarak da fırınlayabilirsiniz.
Mücver Tarifi Yapılışı;
1-) Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
2-) Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
3-) Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.
4-) Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
5-) Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın.
6-) Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
7-) Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder