Krep Tarifi
Krep Tarifi Malzemeler;
1-) 2 adet yumurta
2-) 1 su bardağı süt
3-) 1 su bardağı su
4-) 1 yemek kaşığı sıvı yağ
5-) 6 yemek kaşığı tepeleme un
6-) 1 çay kaşığı tuz
Not;
Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın. Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.
Krep Tarifi Yapılışı;
1-) 1 su bardağı sütü alın.
2-) Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.
3-) 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.
4-) Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
5-) Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.
6-) Hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
7-) Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
8-) Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder