Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye Tarifi Malzemeler;
1-) 4 su bardağı un
2-) 3/4 su bardağı toz şeker
3-) 1/3 su bardağı yoğurt
4-) 1/3 su bardağı sıvı yağ
5-) 200 gram tereyağı
6-) 1 çay kaşığı karbonat
7-) 1 çay kaşığı limon suyu
İç Harcı İçin;
1-) 4 adet rendelenmiş kırmızı elma
2-) 1/2 su bardağı toz şeker
3-) 1 tatlı kaşığı tarçın
4-) 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Not;
Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı;
1-) 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
2-) Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin.
3-) Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
4-) Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırıyorum. Derin bir kasede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
5-) Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
6-) Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.
7-) Bu hamuru tezgahta güzelce açın.
8-) Yuvarlak şekiller çıkarın.
9-) Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verin.
10-) Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
11-) Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder