Elmalı Kurabiye Tarifi

Image result for elmalı kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi Malzemeler;

 1-) 4 su bardağı un
 2-) 3/4 su bardağı toz şeker
 3-) 1/3 su bardağı yoğurt
 4-) 1/3 su bardağı sıvı yağ
 5-) 200 gram tereyağı
 6-) 1 çay kaşığı karbonat
 7-) 1 çay kaşığı limon suyu

İç Harcı İçin;

 1-) 4 adet rendelenmiş kırmızı elma
 2-) 1/2 su bardağı toz şeker
 3-) 1 tatlı kaşığı tarçın
 4-) 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 

Not;
Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı;

 1-) 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.

 2-) Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin.

 3-) Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.

 4-) Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırıyorum. Derin bir kasede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.

 5-) Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.

 6-) Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.

 7-) Bu hamuru tezgahta güzelce açın.

 8-) Yuvarlak şekiller çıkarın.

 9-) Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verin.

 10-) Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

 11-) Oda sıcaklığına geldikten sonra  üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!

    Afiyet olsun


Yorumlar

Popüler Yayınlar